MyMiniversum

MyMiniversum

Szivárvány dekor

2020. február 05. - MyMiniversum

 

Azt hiszem nem véletlen, hogy pont télen jutott eszünkbe ez a téma! Amikor minden kopár és szürke még, s már az ünnep is elillant a maga fényeivel...ösztönösen vágyódunk a színek iránt. De van más, mélyebb kapcsolódási pontunk is a szivárvánnyal: a vallásokban és a népmesékben a szivárvány gyakran az égbe vagy egy másik világba vezető híd. A zsidó és keresztény mitológiában Isten az özönvíz után emberekkel kötött szövetség jelképéül adja (forrás: Wikipédia).
De visszatérve a színkavalkádra: hol az a hely a lakásban, ahol minden szín is elfér? Hát persze, hogy a gyerekszobában! Ami azt illeti, az életteli színek is semleges alapokon mutatnak jól leginkább (natúr gyerekszoba írásunkért kattints ide)

Így készíthető otthon, egyszerűen szivárvány dekor!


Nemcsak a színessége teszi olyan kedveltté a szivárvány dekorokat, hanem uniszex jellege is. Némi színirányítással fiú-és lányszobában is ugyanolyan jól megállja a helyét! Egy egyszerű szivárványhoz a következő alapanyagok szükségeltetnek:

  • kenderkötél (helyettesíteni lehet vastag makramé fonallal is)
  • többféle fonal
  • drót (a kötél merev tartásához)
  • cellux (a kötél fixálásához, hogy ne bomoljon szét a munka alatt)
  • olló
  • ragasztópisztoly (a szintek rögzítéséhez, ha nem az összevarrást használjuk)

Az alábbi két videóban meggyőződhetünk róla, milyen egyszerű is szivárványt készíteni, semmilyen "előképzettség" nem kell hozzá. Az első videó kenderkötéllel és vékony horgolófonalakkal, míg a második makraméfonalakkal dolgozik.

https://www.youtube.com/watch?v=yv2ZueV-pEg
https://www.youtube.com/watch?v=fvgXFe7RbNI

Ha ezt unalmasnak találjuk, cicomázhatjuk pom pom szalaggal, rojtokkal is. A haladó szint kétségkívül nem az egyszerű fonal-tekergetés, hanem a kötelek horgolt mintákkal való felöltöztetése.
A szivárvány dekor szerencsére ritkán áll annyiféle színből, mint az igazi. Általában 3-6 db kötélből állnak és mindenféle szín és árnyalat jól áll nekik. Az élénk színek mellett továbbra is dívik a pasztell. Az ellentétes vagy éppen a komplementer színek is jól mutatnak.
Ha fiúnak készítenénk ilyen dekorációt, akkor bátran kísérletezzünk az év színének választott klasszikus kékkel (Pantone 19-4052), amit ha a tavalyi Nr. 1 korallal (Pantone 16-1546) párosítunk, akkor egy, a csajsziknak való vagány összhatást kreálunk.

Inspirációk

Szándékosan a végére hagytam az inspirációkat. Remélem mostanra elhiszed, hogy Magad is könnyű szerrel megbirkózol egy ilyen feladattal. Remélem mostanra nem is érted, miért nem csináltál eddig szivárvány dekort?!
Nos, örülök, hogy ilyen magabiztos lettél! Ideje, hogy emeljük a tétet! Inspirálódj olyanok munkájából, akiknek a kisujjukban a tapasztalat és a jó ízlés is. Előbbit könnyen megszerzed, utóbbi képességed meg amúgy is adott. További szivárványos tippekért pedig katt ide.

https://www.instagram.com/p/B7GNPd8ltMv/
https://www.instagram.com/p/B7c-mpAotEN/
https://www.instagram.com/p/B71bQjDnlNG/
Az eredeti bejegyzés itt olvasható: https://www.myminiversum.hu/szivarvany-dekor/

A bejegyzés trackback címe:

https://myminiversum.blog.hu/api/trackback/id/tr4315461048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása