MyMiniversum

MyMiniversum

Ez az út vezetett a Cziribu környezetbarát tárolókig

2020. február 23. - MyMiniversum

Nagy örömünkre szolgál, hogy olyan nőkkel dolgozhatunk együtt, akik egyrészt fantasztikus kézügyességgel és szépérzékkel bírnak, másrészt 100%-ban elkötelezettek a munkájukban a minőség mellett. A 100% itt most duplán is érvényes, hiszen a Cziribu termékek esetében az alapanyag is teljes mértékben újrahasznosított pamutfonal. A környezetbarát tárolók tervezője és készítője, Czirbuly Emese, egy életvidám jelenség, akinek mai munkáiban sok-sok próbálkozás, tapasztalat, tökéletességre való törekvés van.

Arról faggattuk Emesét, milyen utat járt be ezidáig, mi inspirálja, miért ajánlja tárolóit gyerekszobákba is?! Szülőként különösen tanulságosnak tartom kreatív emberek beszámolóit gyerekkorukról, sok érdekes momentum van, amit mint hamuban sült pogácsát magunkkal vihetünk. Érdemes ezekre a tanításokra odafigyelni, általában apróságokról van szó, de nagy jelentőséggel bírnak. A cikk végére kiderül, mire is gondoltam!

Honnan jön az alkotás - gyerekkorodban is szívesen fabrikáltál?

Emese: Kicsi korom óta körbe vesz a kézművesség. Anyukám nagyon sokat kötött nekünk, de bármilyen kézműves tevékenységbe kíváncsian és élvezettel vetettem bele magam. Már a továbbtanulásnál is ez volt az irány - bár szerintem 14 évesen elég nehéz konkretizálni mik is akarunk lenni -, nem volt kérdés, hogy művészeti vonalon megyek tovább. A rajzolás szeretetén keresztül végül egy iparművészeti és ruhaipari iskolában kezdtem meg a középiskolás éveimet, amit egy textiles végzettséggel fejeztem be. A főiskolán kicsit szerte ágazóbban végül rajz- vizuális kommunikáció tanári diplomát szereztem. Ma már valószínűleg másképp döntenék, de akkor nem biztos, hogy lenne a Cziribu, mint környezetbarát tároló :)

Hogyan kezdtél varrni? Miért pont ezt a technikát választottad?

Emese: Gyerekkoromban sokszor készítettem például ruhákat a babáimnak, nyaranta pedig a nagymamámnál együtt hímeztünk a kerti hintaágyon. A tű és cérna egész közeli barátom lett. És a mai napig igaz, hogy inkább gyakorlatias ember vagyok, nehezebben küzdöm át magam az elméleti anyagokon, mindent jobb szeretek gyakorlaton keresztül elsajátítani, egyszerűen nekem ez gyorsabban megy, valamint a kísérletezések eredménye is nagyon inspiráló. Ami plusz ebben, hogy előfordul, hogy a végeredmény nem is az lesz ami a fejemben megszületik, van hogy valami sokkal jobb. Persze ezek sokszor hosszú folyamatok eredményei, melyekből nagyon sokat lehet közben tanulni. Esetemben azt hiszem az életem több részére is igaz ez.

Elsősorban kinek szánod a termékeidet?

Emese: Szerintem a termékeim nem bekategórizálhatóak, bárki számára hordozhat értéket, mind vizuálisan mind funkcionálisan. A praktikum mellett egy nappaliban, hálószobában, fürdőszobában vagy gyerekszobába is tökéletesen megállja a helyét, ez éppen csak attól függ, mit szeretnék tárolni benne, vagy milyen hangulatú, színvilágú enteriőrbe kerül be.

Miért jók a Cziribu tárolók egy gyerekszobába?

Emese: Én azt látom, hogy megosztó az, hogy egy szülő a gyerekszobát élénkebbre, színesebbre vagy inkább pasztellesebbre rendez be. A Cziribu termékeinek színpalettáján ilyen téren is elég nagy a választék. A termékek 100% újrahasznosított pamutból készülnek, így az anyaghasználat is igen gyermek- és környezetbarát. És persze a legfontosabb, hogy sok-sok apróságot nyel el, így a rendszerezést is nagyban segíti.

Szerinted hogyan fejleszthető legjobban a gyerekek kreativitása? Ki vagy mi inspirál Téged leginkább?

Emese: Nekem személy szerint mivel nincs saját gyermekem, így nehezen nyilatkozom erről, és igazából azt sem tudom, hogy manapság milyen modern eszközök állnak rendelkezésre. Én azért hiszek a hagyományosabb megoldásokban, melyek a finommotorikát is javítják, kockajátékok, vagy színekre épített játokok, színezők... Az olyan logikai játokok, melyek eredménye egy vizuális érték, biztosan jó hatással vannak a kreativitás fejlesztésére. Hogy a legegyszerűbb példával éljek, ilyen a kirakós, és szépen lehet fokozatosan emelni a nehézségi szintet is, így növelve a sikerélményt.

Nehéz konkretizálni mi inspirál, ma már minden annyira könnyen elérhető és rengeteg inger ér bennünket. Nem hiszem, hogy egy irányvonalat be tudnék lőni, inkább időszakaim vannak. Van mikor a pasztellekhez, letisztult formákhoz húz a szívem van mikor az élénkebb, játékosabb dolgok fognak meg, mint ahogy az évszakok változnak, úgy változik ez is bennem, és ugyanúgy van ennek is egy körforgása.

Milyen terveid vannak, amit szeretnél a közeljövőben megvalósítani?

Emese: Rengeteg terv vár megvalósításra, perpillanat az idő, ami kevés. Sok új terméket szeretnék készíteni, sok olyan praktikus dolgot, melynek valóban hasznát vehetjük, az anyag és színhasználatnak köszönhetően pedig személyes kedvencekké válhatnak. Új anyagokat, színeket, formákat készülök bevezetni. Szeretném, ha az emberek úgy tekintenének a Cziribu termékekre, hogy nem csak „vettem valamit”, hanem valóban érték legyen számukra. A manapság igen fontos környezetbarát koncepciót mindenképp megtartom, és ezen a vonalon fejlődők tovább. Remélem hamarosan többekkel személyesen is lesz alkalmam találkozni egy-egy vásáron. Tervben van, a könnyebb elérhetőség, valamit a személyes átvétel lehetősége is.

Köszönjük Emesének, hogy megtisztelt minket és válaszolt kérdéseinkre. A bejegyzés elején feltettem egy kérdést az útravalóval kapcsolatban. Biztosan sokan sokfélét raktározunk el magunknak az egyéni világlátásunknak megfelelően, de had' osszam meg a számomra fontos momentumot. Emese gyerekkori emlékei a nagymamával, az egyszerű és nyugodt pillanatok a kertben, a közös alkotás és az önálló játék is olyan magok tudnak lenni egy gyermek életében, amik (kitartó munka mellett) szárba szökkennek és meghozzák gyümölcseiket.
Pont ismerünk egy klassz kis programot, amivel Te is belefoghatsz és a társaság is szuper! ;)

 

szerző: Bencsikné Mészáros Csilla

Az eredeti bejegyzés itt található: https://www.myminiversum.hu/ez-az-ut-vezetett-a-cziribu-kornyezetbarat-tarolokig/‎

 

A bejegyzés trackback címe:

https://myminiversum.blog.hu/api/trackback/id/tr1515488158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása