MyMiniversum

MyMiniversum

Gyerekek birodalma a kertben - kisház-projekt

2019. április 10. - MyMiniversum

Gyermekkorom legszebb emlékei között tartom számon az unokatestvéreimmel közös nyaralásokat. Csupán néhány utcányira laktunk egymástól, de akkor is megadtuk a módját a vakációnak! Szépen bepakoltuk a cókmókjainkat, biciklire pattantunk és megtettük az UTAT (úgy emlékszem 10 perc volt :-))! Ügyeltünk arra, hogy nagyjából 2-3 naponta cserélgessük házigazdai és vendég szerepeinket, így nagyon-nagyon sokáig nem volt unalmas a dolog. Pedig nem volt semmi flanc, nagyon egyszerű dolgokkal ütöttük el az időt... pancsoltunk, bicikliztünk, homokoztunk, fagyiztunk,  csigákat gyűjtöttünk, háziállatokat etettünk, és amit a tökélyig fejlesztettünk: "bunkit" építettünk! Jó időben a kertben, a lépcső alatt vagy a faluvégi dűnék között, rossz időben a szobában, takarókból. Egyszerre volt ház és titkos búvóhely, cukrászda, óvoda, miegymás. Nem mondanám, hogy bárminemű lakberendezési irányzatot követtünk volna, egyszerűen csak alkottunk és imádtuk, hogy van egy hely, ami csak a miénk! Fantasztikus volt!

Talán ezért is volt nagy vágyam, hogy a saját gyerekeink is felfedezzék maguknak ezt az időtöltést. Ami azt illeti,  mobil bunkit ők maguk is szívesen építenek a nappaliban vagy a szobájukban, az asztal vagy a szárító alatt. De van egy szilárd alapokon álló kis búvóhely is, aminek mi adtunk keretet, legalábbis egyelőre...

Az építkezés

Nem mondanám, hogy a kisház egy szimpla DIY projekt, amit bárki össze tud dobni otthon hétvégén. De ha az embernek van egy mérnök férje, aki megtervezi, fatelepen méretre szabatja a szerkezetet, amit aztán egy hétvége alatt összeszerel és az építkezésről megmaradt festett lambériával beborít, majd a végén zsindelytetőt szögel, akkor pofon egyszerű a dolog, :-) Máskülönben nehézkes...vagyis maradnak a kész verziók, amikkel leginkább barkácsáruházakban találkozhatunk. Íme az építkezés néhány stációja:

Ha inspirálódni akarunk, a Pinerestről sok jó ötletet "lophatunk". Leginkább az angolszászok vannak otthon a témában, az egészen egyszerűtől a mesebeli verzióig mindenre van példa:

Ha az építkezéshez nem is tudtam sok mindent hozzátenni (hacsak a lambériák hurcolása nem számít annak :-)), a tartalommal való megtöltésnél eljött az én időm! Az alaphangulatot szerintem az Emmie Rosméteráru adja meg, amiből nemcsak függönyöket, hanem zászlófüzért is varrtam. Már régóta kerestem az ürügyet, hogy megvehessem ezt a textíliát... ez a projekt kapóra jött! Egy, az utcánkban zajlott felújításból mentettük meg a csengőt, ami némi tisztítás után fel is került az ajtóra. Szeles időben remek szélcsengőként funkcionál.

Berendezés

A mobil konyhapult felett jó szolgálatot tesznek az ikeás falisínek (ez sajnos jelenleg nem kapható) és a színes vödröcskék. Szintén maradék építőanyagból készült a polc, rajta mindenféle hasznos árucikkel, amiket általában hetente 7-10 alkalommal szoktam megvásárolni a lányoktól.

Aztán persze a ház úrnőinek is voltak kívánságai: így került be a piros csap, a katicás akasztó a nélkülözhetetlen sütőkesztyűkkel (amikből lassan varrhatom az egy számmal nagyobbat), valamint a csipkés lámpabúra - vagyis feltuningolt műanyag cserép -.

A modern térrendezés kitűnő példája, hogy a boltban/büfében jól megférnek az állattartáshoz használt kellékek is, úgy mint a talicska, fejőszék és tejeskanna is. Az otthonosság érzetéhez nem hiányozhatnak a képek sem, amiket együtt válogattunk a Pinterestről, és természetesen be is kereteztük. Ha szeretnénk még inkább személyessé tenni a kisházat, alkothatunk magunk is, például gombokból (erről bővebben itt olvashatsz)

Azt hiszem, erre (is) szokták mondani, hogy gyereknek lenni jó!

Az eredeti bejegyzés elérhető itt:  https://www.myminiversum.hu/kishaz-gyerekek-kerti-birodalma

A bejegyzés trackback címe:

https://myminiversum.blog.hu/api/trackback/id/tr9314757131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása